Robotmaaier mesjes voor Robomow

De Robomow robotmaaiers hebben stevige robuuste maaimessen. De RX en RT modellen gebruiken een ander soort maaimes dan de RC, TC, MC, RS en MS modellen. Met nieuwe en scherpe messen behaal je het beste maairesultaat.

Onderstaand vindt u ons gehele assortiment Robomow messen die geschikt zijn voor de Robomow maaiers van de hiervoor genoemde modellen. Wij raden aan, afhankelijk van het gebruik, om elk seizoen alle messen te vervangen. Zo houdt u een optimaal maairesultaat.

Show Filters

Resultaat 1–24 van de 25 resultaten wordt getoond

Show Filters

Resultaat 1–24 van de 25 resultaten wordt getoond

Een optimaal maairesultaat behalen

Er zijn verschillende soorten Robomow messen die gebruikt worden. De RX modellen maken gebruik van één recht, langwerpig mes met aan beide uiteinden een snijkant. De RC, TC, MC, RS en MS modellen maken gebruik van een groter mes met 3 in punten lopende snijkanten. De RC, TC en MC modellen gebruiken 1 zo een mes in het midden van de onderkant van de maaier. De RS en MS modellen gebruiken 2 van zulke messen aan de zijkanten van de onderkant van de robotmaaier.

Robomow messen slijpen?

Is het verstandig om robotmaaier messen te slijpen? Wij raden het af om de Robomow messen te slijpen. Dit heeft 2 redenen. Aller eerst wordt het mes dunner wanneer je dit gaat slijpen. Hierdoor wordt de kans dat het breekt ook groter. Als het mes dan een takje of steentje in het gazon raakt, kunnen er stukjes van het mes afbreken en in het gazon terecht komen. Dit is gevaarlijk, zeker als er iemand met blote voeten door het gras loopt. Daarnaast kan een beschadigd en bot mes het gazon beschadigen. Ten tweede raakt het mes uit evenwicht wanneer je deze slijpt. Hierdoor kan het tijdens het maaien uit balans raken waardoor het de Robomow beschadigd.

Robomow messen vervangen

Wij raden aan om de messen van de Robomow minstens 1x per jaar te vervangen. Zo heeft u elk jaar nieuwe en scherpe messen wat resulteert in een optimaal maairesultaat. De messen zijn gemakkelijk zelf te vervangen. Hoe die precies werkt voor jouw model Robomow vind je terug in de handleiding van jouw robotmaaier.

Vandaag besteld, morgen in huis

De bedoeling van een robotmaaier was dat het zo min mogelijk inspanning zou kosten. Daarom doen we onze uiterste best om het zo gemakkelijk mogelijk voor u te maken. Wij zorgen dat als u uw product vandaag voor vier uur besteld heeft, het de volgende werkdag al bij u thuis is.