Robotmaaier mesjes voor WOLF-Garten Loopo

Onderstaand vindt u ons gehele assortiment WOLF-Garten Loopo messen die geschikt zijn voor de S serie en M serie van WOLF-Garten Loopo. Wij raden aan om in ieder geval één keer per jaar het mes te vervangen. Het kan zijn dat dit vaker mogelijk is. Dit is afhankelijk van het gebruik, de grootte van het seizoen en of er veel obstakels op het gazon liggen zoals steentjes en takjes.

Show Filters

Toont alle 5 resultaten

Selecteer hier uw type robotmaaier:

Het beste maairesultaat behalen

De robotmaaiers van WOLF-Garten maken gebruik van 2 verschillende soorten messen. De WOLF-Garten Loopo messen voor de S series maken gebruik van één dun en langwerpig mes dat aan beide uiteinden snijkanten heeft. De WOLF-Garten Loopo M serie maakt gebruikt van één mes dat uitloopt in 3 punten met snijvlakken. Het beste maairesultaat behaal je me scherpe messen en een schone robotmaaier. Zorg daarom dat je maandelijks de maaier aan de onderkant schoonmaakt en de messen controleert. Let op: Schakel de robotmaaier altijd uit wanneer je dit doet en pas op voor de scherpe messen.

Kun je de messen voor WOLF-Garten Loopo slijpen?

Is het verstandig om de messen voor de WOLF-Garten Loopo te slijpen? Het word afgeraden om dit te doen. Maar waarom word dit afgeraden? Wanneer je een mes gaat slijpen dan wordt het dunner. Omdat het mes dunner wordt is de kans dat het gaat breken ook groter. Wanneer het mes breekt tijdens het maaien kunnen er scherpe delen in het gazon terecht komen. Dit is gevaarlijk wanneer je met blote voeten door het gras loopt. Naast dat de kans op breken groter word kan het mes ook instabiel worden omdat het niet goed meer in evenwicht is na het slijpen. Wij raden daarom aan om het mes gewoon te vervangen voor een nieuwe. Een scherp mes maait het beste.

Het mes van de WOLF-Garten Loopo vervangen

Het is aan te raden om in ieder geval één keer per jaar het mes te vervangen. Of dit vaker nodig is hangt af van het gebruik van de robotmaaier, van de grootte van het gazon en of er obstakels zoals steentjes of takjes op het gazon liggen. Door deze obstakels worden de messen sneller bot of kunnen er stukjes afbreken. Hoe u het mes precies moet vervangen staat uitgelegd in de handleiding van uw robotmaaier. Dit kan namelijk per robotmaaier verschillen.

Vandaag besteld, morgen in huis

De bedoeling van een robotmaaier was dat het zo min mogelijk inspanning zou kosten. Daarom doen wij onze uiterste best om het zo gemakkelijk mogelijk voor u te maken. Wij zorgen dat als u uw product vandaag voor vier uur besteld heeft, het de volgende werkdag al bij u thuis is.