Perimeterdraad voor Bosch Indego

Perimeterdraad voor Bosch Indego is verkrijgbaar in rollen van 100 meter, 150 meter, 250 meter en 500 meter. Er zijn twee verschillende typen draad verkrijgbaar. Normaal perimeterdraad is 2,7 mm dik is het standaard draad. Extra sterk perimeterdraad is 3,4 mm dik, heeft minder signaalverlies en is steviger.

Minimaliseer knaagschade met onze visolie vrije perimeterdraad en voorkom tevens slijtage dankzij de UV- en vochtwerende coating.

Daarnaast zijn er verbindingsstukjes om oude draad aan te sluiten op nieuwe draad. En zijn er speciale draadpennen waarmee je de draad in de grond bevestigd zodat deze niet gaan verschuiven.

Show Filters

Toont alle 14 resultaten

Bekijk hier alle installatie- en reparatie sets:

Perimeterdraad voor Bosch Indego kopen

Heeft u de tuin opnieuw aangelegd? Komt u perimeterdraad te kort? Of wilt u uw Bosch Indego ook op andere stukken gazon laten maaien? Dan breidt u eenvoudig de zones uit met extra perimeterdraad.

Visolie vrij perimeterdraad met UV- en vochtbestendige coating

Wanneer kabels visolie bevatten trekken deze ongedierte aan. Daarom raden wij aan om een visolie vrije kabel te gebruiken. Daarnaast is het belangrijk dat het perimeterdraad een UV en vochtwerende coating heeft.  Wanneer een kabel geen UV en vochtwerende coating heeft dan droogt deze na verloop van tijd uit. Waardoor de isolatie uitdroogt en het perimeterdraad uiteindelijk permanent beschadigd raakt. Hierdoor functioneert uw perimeterdraad na verloop van tijd niet meer, met signaalverlies tot gevolg. Onze perimeterdraden zijn daarom visolie vrij en voorzien van een UV- en vochtbestendige coating.

Hoe werkt een Bosch Indego met perimeterdraad?

De Bosch Indego vind zijn weg met behulp van perimeterdraad. Dit perimeterdraad wordt rondom de maaizone aangelegd. Vanuit het laadstation van de robotmaaier wordt een signaal door de kabel gestuurd. Dit signaal geeft aan de Bosch Indego aan dat hier de grens ligt van het maaigebied, waardoor deze een andere kant op gaat maaien. Het aanleggen van de draad gebeurd meestal bovengronds. Hierbij worden speciale draadpennen gebruikt. Dit zijn een soort haringen. De tuin wordt afgebakend met de draad, vastgezet en vervolgens weer aangesloten op het laadstation. Als u het gras wilt verticuteren dan is het verstandig om de perimeterdraad in te graven. Door de draad in te graven kunt u deze niet beschadigen met de scherpe verticuteerhark. Kijk voor de zekerheid in de handleiding van uw Bosch Indego robotmaaier om te zien hoe dit voor uw robotmaaier werkt.

Perimeterdraad om obstakels heen leggen?

U wilt natuurlijk niet dat de robot grasmaaier over uw bloemen of plantjes heenrijd. Om dit te voorkomen moet u perimeterdraad rond deze plekken leggen. Dit geld ook voor uitstekende boomwortels of eventuele andere obstakels die de Bosch Indego tegen kan komen tijdens het maaien. Omdat er verschillende manieren zijn om obstakels uit een maaigebied te halen, raden wij aan de handleiding van uw robotmaaier te raadplegen.

Meerdere zones aanleggen voor de Bosch Indego Robotgrasmaaier

De meeste robotmaaiers kunnen tegenwoordig ook meerdere zones onderhouden. Zo kunt u bijvoorbeeld meerdere zones maken om ook de voortuin of de achtertuin te laten maaien. Het uitbreiden van zones of het aanleggen van een nieuwe maaizone doet u gemakkelijk met perimeterdraad. Door een smal straatje te leggen kan de robotmaaier automatisch zijn weg vinden naar de tweede maaizone. Wanneer u een losse maaizone maakt zult u de robotmaaier handmatig moeten verplaatsen. Bekijk voor de zekerheid de handleiding van uw Bosch Indego om te zien hoe het aanleggen van meerdere zones voor uw robotmaaier werkt.

Extra benodigdheden

- Kabelverbinders Deze zijn bedoeld om de oude perimeterdraad op de nieuwe draad aan te sluiten. Kabelverbinders worden ook wel koppelstukken, aansluitklemmen, connectors of draadverbinders genoemd. - Draadpennen Draadpennen zijn bedoeld om de perimeterdraad vast te zetten in de grond. Meestal zet u de draad vast met 1 draadpen per meter, afhankelijk van de situatie. Raadpleeg voor de zekerheid de handleiding van uw robotmaaier. Draadpennen worden ook wel haringen, krammen of grondpluggen genoemd.