Perimeterdraad voor Yardforce

Perimeterdraad voor Yardforce robotmaaiers Is verkrijgbaar in verschillende typen. Het Normale perimeterdraad is 2,7 mm dik is het standaard draad. Extra sterk perimeterdraad is 3,4 mm dik, heeft minder signaalverlies en is steviger. De perimeterdraad voor Yardforce is in verschillende lengtes verkrijgbaar. 100 meter, 150 meter, 250 meter en 500 meter.

Minimaliseer knaagschade met onze visolie vrije perimeterdraad en voorkom tevens slijtage dankzij de UV- en vochtwerende coating.

Show Filters

Toont alle 14 resultaten

Bekijk hier alle installatie- en reparatie sets:

Perimeterdraad voor Yardforce

Perimeterdraad voor Yardforce wordt ook wel grensdraad of begrenzingsdraad voor Yardforce robotmaaiers genoemd. Het wordt gebruikt voor het aanleggen van de maaizones van de robot grasmaaier. Wilt u een bestaande maaizone uitbreiden? Nieuwe eilandjes aanleggen die niet gemaaid mogen worden? Dan kunt u dit gemakkelijk doen met extra Yardforce perimeterdraad. Wanneer u de draad aan een al bestaande zone aan wilt leggen, heeft u kabelverbinders nodig. Deze verbinden de oude draad met de nieuwe. Daarnaast heeft u ook draadpennen nodig om de draad vast te leggen in de grond zodat deze niet verschuift.

Visolie vrij perimeterdraad met UV- en vochtbestendige coating

Wanneer kabels visolie bevatten trekken deze ongedierte aan. Daarom raden wij aan om een visolie vrije kabel te gebruiken. Daarnaast is het belangrijk dat het perimeterdraad een UV en vochtwerende coating heeft.  Wanneer een kabel geen UV en vochtwerende coating heeft dan droogt deze na verloop van tijd uit. Waardoor de isolatie uitdroogt en het perimeterdraad uiteindelijk permanent beschadigd raakt. Hierdoor functioneert uw perimeterdraad na verloop van tijd niet meer, met signaalverlies tot gevolg. Onze perimeterdraden zijn daarom visolie vrij en voorzien van een UV- en vochtbestendige coating.

Wat is Perimeterdraad en hoe leg je deze aan?

De perimeterdraad voor Yardforce is een draad die, vanuit het laadstation van de robotmaaier, langs de grens van de tuin loopt, en weer terugkeert bij het laadstation. Middels een signaal wat door deze draad gestuurd word, weet de robotmaaier dat daar de grens ligt van het maaigebied. Het aanleggen van het perimeterdraad kan op meerdere manieren gebeuren. Vaak wordt de draad op het gras gelegd en om de 50cm vastgezet met speciale haringen. Om te voorkomen dat de draad gaat verschuiven. Deze draait verdwijnt op een gegeven moment in het gazon waardoor je deze niet meer ziet liggen. Soms wordt ook aangeraden om de draad 5-10 centimeter in te graven. Dit is vooral het geval wanneer u het gazon wilt verticuteren. De scherpe pinnen van de verticuteerder kunnen de draad beschadigen, waardoor het signaal niet meer door de draad kan lopen. Hierdoor weet de robotmaaier dan niet meer waar het maaigebied ligt. Om dit te voorkomen wordt de draad dan in gegraven. Raadpleeg voor de zekerheid de handleiding van uw Yardforce robotmaaier om te zien hoe dit voor uw robotmaaier werkt.

Nieuwe maaigebieden aanleggen met perimeterdraad

Als u de tuin uitbreid, een extra bloembed aanlegt of wellicht extra plantjes plant, zult u deze ook moeten uitsluiten van het maaigebied, anders rijd de robotmaaier er overheen. Het aanleggen van deze extra eilandjes doet u met perimeterdraad. Hoe dit werkt vind u terug in de handleiding van uw Yardforce robotmaaier. Er zijn namelijk verschillende manieren om dit te doen. Het is ook mogelijk om andere maaizones aan te leggen. Wanneer u meerdere stukken tuin heeft waar gras ligt, kunt u deze middels een straatje aan elkaar verbinden met perimeterdraad. Zodat de robotmaaier zelf de weg vind naar de andere zone. Of kunt u een tweede of derde zone aanleggen waar de robotmaaier kan maaien. Alleen moet u dan wel handmatig uw Yardforce verplaatsen naar de andere zone. Raadpleeg de handleiding of website van uw robotmaaier om te zien hoe dit voor uw Yardforce werkt.

Extra benodigdheden

- Kabelverbinders Deze zijn bedoeld om de oude perimeterdraad op de nieuwe draad aan te sluiten. Kabelverbinders worden ook wel koppelstukken, aansluitklemmen, connectors of draadverbinders genoemd. - Draadpennen Draadpennen zijn bedoeld om de perimeterdraad vast te zetten in de grond. Meestal zet u de draad vast met 1 draadpen per meter, afhankelijk van de situatie. Raadpleeg voor de zekerheid de handleiding van uw robotmaaier. Draadpennen worden ook wel haringen, krammen of grondpluggen genoemd. Deze kabelverbinders en draadpennen zijn eenvoudig mee te bestellen op de productpagina van het perimeterdraad.