Perimeterdraad voor Belrobotics

Perimeterdraad voor Belrobotics is verkrijgbaar in verschillende lengtes en types. Zo zijn er rollen verkrijgbaar van 100 meter, 150 meter, 250 meter en 500 meter lang. Daarnaast zijn er twee verschillende typen draad verkrijgbaar. Normaal perimeterdraad is 2,7 mm dik is het standaard draad. Extra sterk perimeterdraad is 3,4 mm dik, heeft minder signaalverlies en is steviger.

Minimaliseer knaagschade met onze visolie vrije perimeterdraad en voorkom tevens slijtage dankzij de UV- en vochtwerende coating.

Show Filters

Toont alle 14 resultaten

Bekijk hier alle installatie- en reparatie sets:

Perimeterdraad kopen

Komt u perimeterdraad voor Belrobotics tekort? Wilt u de maaizones voor de robotmaaier uitbreiden? of is de draad voor de robotmaaier stuk gegaan? Dan heeft u extra perimeterdraad voor Belrobotics nodig. Dit perimeterdraad kunt u gemakkelijk aan de oude draad koppelen met behulp van kabelverbinders. Deze zijn gemakkelijk mee te bestellen met het draad, evenals de draadpennen. Met draadpennen kun je de perimeterdraad in de grond bevestigen zodat deze netjes rondom het gazon blijft liggen.

Visolie vrij perimeterdraad met UV- en vochtbestendige coating

Wanneer kabels visolie bevatten trekken deze ongedierte aan. Daarom raden wij aan om een visolie vrije kabel te gebruiken. Daarnaast is het belangrijk dat het perimeterdraad een UV en vochtwerende coating heeft.  Wanneer een kabel geen UV en vochtwerende coating heeft dan droogt deze na verloop van tijd uit. Waardoor de isolatie uitdroogt en het perimeterdraad uiteindelijk permanent beschadigd raakt. Hierdoor functioneert uw perimeterdraad na verloop van tijd niet meer, met signaalverlies tot gevolg. Onze perimeterdraden zijn daarom visolie vrij en voorzien van een UV- en vochtbestendige coating.

Hoe werkt een Belrobotics robotmaaier met perimeterdraad?

Niet alle Belrobotics robotmaaiers maken gebruik van perimeterdraad. Raadpleeg de handleiding van uw Belrobotics om te zien of uw maaier perimeterdraad gebruikt. Perimeterdraad wordt aangesloten op het laadstation van de robotmaaier. Dit laadstation geeft vervolgens een elektro magnetisch signaal af door de draad. Dit signaal wordt opgevangen door de robotmaaier en geeft aan dat de grens van het maaigebied is bereikt.

Het aanleggen van perimeterdraad voor Belrobotics

U kunt perimeterdraad bovengronds of ondergronds aanleggen. Het ingraven van de draad is aan te raden wanneer u het gazon eens in de zoveel tijd verticuteert. Zo voorkomt u dat u de draad beschadigd. Wanneer de draad bovengronds wordt aangelegd dan wordt deze vastgezet met draadpennen. Dit zijn speciale haringen die de draad in de grond vast zetten. Na enige tijd groeit het gazon over de draad heen, waardoor deze niet meer zichtbaar is. Het is ook mogelijk om zones uit te sluiten van het maaien. Als u bijvoorbeeld bloemperken heeft, boomwortels die boven de grond uit komen of planten waar de robotmaaier niet mag komen. Dan kunt u deze zones met extra perimeterdraad en kabelverbinders afbakenen. Er zijn verschillende mogelijkheden om een obstakel buiten het maaigebied te houden. Dit hangt af van de situatie en van de robotmaaier die u heeft. Raadpleeg de handleiding of website van de fabrikant of de robotmaaier om te zien hoe dit voor uw robot grasmaaier werkt.

Nieuwe maaizones aanleggen met perimeterdraad voor Belrobotics

Wanneer u meerdere stukken gazon heeft die gemaaid moeten worden kunt u hier losse maaizones van maken, of deze maaizones aan elkaar verbinden. Als u een losse maaizone maakt dan zult u de robotmaaier handmatig over moeten plaatsen naar het andere maaigebied. U kunt ook zones aan elkaar verbinden door het aanleggen van een smal straatje waar de robotmaaier doorheen kan rijden. Hoe dit werkt kunt u terug vinden in de handleiding van uw robotmaaier.

Extra benodigdheden

- Kabelverbinders Deze zijn bedoeld om de oude perimeterdraad op de nieuwe draad aan te sluiten. Kabelverbinders worden ook wel koppelstukken, aansluitklemmen, connectors of draadverbinders genoemd. - Draadpennen Draadpennen zijn bedoeld om de perimeterdraad vast te zetten in de grond. Meestal zet u de draad vast met 1 draadpen per meter, afhankelijk van de situatie. Raadpleeg voor de zekerheid de handleiding van uw robotmaaier. Draadpennen worden ook wel haringen, krammen of grondpluggen genoemd. Deze draadpennen en kabelverbinders kunt u op de productpagina van het perimeterdraad gemakkelijk mee bestellen in verschillende aantallen.