Perimeterdraad voor Powerworks

Het perimeterdraad voor Powerworks gebruikt u om maaizones aan te leggen in uw tuin. Een maaizone is het gebied waar de robotmaaier mag maaien. We hebben 2 verschillende soorten perimeterdraad verkrijgbaar. Zo hebben we het perimeterdraad van 2.7 mm dik en van 3.4 mm dik. Het perimeterdraad van 3.4 mm dik is een stuk sterker en heeft minder signaalverlies. Het perimeterdraad is ook in verschillende lengtes verkrijgbaar. Namelijk in 100 meter, 150 meter, 250 meter of 500 meter lang. Kijk op deze pagina voor alle soorten perimeterdraad voor dit merk.

Show Filters

Toont alle 16 resultaten

Show Filters

Toont alle 16 resultaten

Bekijk hier alle installatie- en reparatie sets:

Functie van de perimeterdraad

De perimeterdraad geeft aan welke route de robotmaaier moet volgen of waar de robotmaaier niet mag komen. Het basisstation stuurt een signaal door de draad heen. Wanneer de robotmaaier te dicht bij de perimeterdraad komt vangt hij dit signaal op. Zo weet de robotmaaier dat hij de grens van het maaigebied heeft bereikt.

Visolie vrij perimeterdraad met UV- en vochtbestendige coating

Wanneer kabels visolie bevatten trekken deze ongedierte aan. Daarom raden wij aan om een visolie vrije kabel te gebruiken. Daarnaast is het belangrijk dat het perimeterdraad een UV en vochtwerende coating heeft.  Wanneer een kabel geen UV en vochtwerende coating heeft dan droogt deze na verloop van tijd uit. Waardoor de isolatie uitdroogt en het perimeterdraad uiteindelijk permanent beschadigd raakt. Hierdoor functioneert uw perimeterdraad na verloop van tijd niet meer, met signaalverlies tot gevolg. Onze perimeterdraden zijn daarom visolie vrij en voorzien van een UV- en vochtbestendige coating.

Het aanleggen van de perimeterdraad

Het aanleggen van de perimeterdraad kunt u op verschillende manieren doen. Allereerst kunt u de perimeterdraad op het gazon leggen en om de 50 cm bevestigen met één draadpen. De perimeterdraad verdwijnt na enige tijd in het gazon waardoor u deze niet meer ziet liggen. Een tweede optie is om de perimeterdraad in te graven. Dit raden wij vooral aan als uw gazon geverticuteerd moet worden. Wij raden aan om de perimeterdraad dan 5-10 cm in te graven zodat het verticuteren de draad niet kan beschadigen.

Een andere maaizone maken

De robotmaaiers van Powerworks kunnen tegenwoordig ook andere maaizones maaien. In veel tuinen wordt de tuin in delen verdeeld. Dan heb je bijvoorbeeld een stuk gras, terras of tegels en dan weer gras. Wanneer deze maaizones met een straatje met elkaar verbonden zijn, kan de robotmaaier zelf naar de andere maaizone rijden. Een andere maaizone kan ook bijvoorbeeld uw voortuin zijn. In dat geval moet u de robotmaaier zelf in de voortuin plaatsen. Bekijk voor de zekerheid de handleiding of website om er achter te komen hoe dit voor uw robotmaaier werkt.