Perimeterdraad voor WOLF-Garten Loopo

Perimeterdraad voor WOLF-Garten Loopo wordt gebruikt om de grenzen van het maaigebied aan te geven. Door het signaal wat door de draad loopt weet de robotmaaier dat het daar niet mag maaien. Daarnaast zijn er twee verschillende typen draad verkrijgbaar. Normaal perimeterdraad is 2,7 mm dik is het standaard draad. Extra sterk perimeterdraad is 3,4 mm dik, heeft minder signaalverlies en is steviger. Het perimeterdraad is verkrijgbaar in lengtes van 100 meter, 150 meter, 250 meter en 500 meter.

Minimaliseer knaagschade met onze visolie vrije perimeterdraad en voorkom tevens slijtage dankzij de UV- en vochtwerende coating.

Show Filters

Toont alle 14 resultaten

Bekijk hier alle installatie- en reparatie sets:

Hoe werkt perimeterdraad?

Met perimeterdraad voor Wolf-Garten Loopo geef je de grenzen van het maaigebied aan. Zo weet de robotmaaier waar het wel en waar het niet mag maaien. Het perimeterdraad wordt vanuit het basisstation rondom het gazon gelegd met lussen rondom zones die uitgesloten moeten worden van het maaien. Vervolgens stuurt het basisstation een signaal door de draad heen. Dit signaal wordt door de robotmaaier herkend en zo weet het dat het de maaigrens bereikt heeft. Vervolgens gaat de robotmaaier een andere kant op maaien.

Visolie vrij perimeterdraad met UV- en vochtbestendige coating

Wanneer kabels visolie bevatten trekken deze ongedierte aan. Daarom raden wij aan om een visolie vrije kabel te gebruiken. Daarnaast is het belangrijk dat het perimeterdraad een UV en vochtwerende coating heeft.  Wanneer een kabel geen UV en vochtwerende coating heeft dan droogt deze na verloop van tijd uit. Waardoor de isolatie uitdroogt en het perimeterdraad uiteindelijk permanent beschadigd raakt. Hierdoor functioneert uw perimeterdraad na verloop van tijd niet meer, met signaalverlies tot gevolg. Onze perimeterdraden zijn daarom visolie vrij en voorzien van een UV- en vochtbestendige coating.

Een bloembed of plantjes uit de maaizone verwijderen

Ga je nieuwe bloembedden of delen met plantjes aanleggen en veranderd hierdoor het maaigebied? Dan moet je deze uit het maaigebied halen met behulp van perimeterdraad voor Wolf Garten Loopo. Vanaf de rand van het gazon leg je met perimeterdraad een lus rondom het gedeelte wat uit het maaigebied gehaald moet worden, zoals bijvoorbeeld een vijver, bloembed of plant. Deze lus sluit je weer aan op het perimeterdraad dat rond het gazon loopt. Hoe die exact werkt en aangelegd dient te worden staat in de handleiding van de WOLF-Garten Loopo.

Het maaigebied vergroten

Het maaigebied vergroten werkt ongeveer op dezelfde manier als een deel uit de maaizones verwijderen. Je knipt de oude draad door en verwijderd het deel dat niet meer nodig is. Vervolgens leg je het nieuwe perimeterdraad vanaf de oude draad rondom het nieuwe stuk gazon. De oude en nieuwe draden sluit je aan elkaar aan met behulp van draadverbinders.

Extra benodigdheden

Wanneer je perimeterdraad aanlegt heb je nog 2 andere dingen nodig: Draadpennen en kabelverbinders. Draadpennen zijn speciale haringen waarmee je de draad in de grond kan vastzetten. Zo kan de draad niet bewegen en blijft deze netjes liggen. Daarnaast heb je kabelverbinders nodig. Deze kabelverbinders zijn ervoor gemaakt om oude en nieuwe draad met elkaar te verbinden.