Perimeterdraad voor Viking imow

Perimeterdraad voor Viking imow wordt gebruikt voor het aanleggen, aanpassen of uitbreiden van de maaizones voor de imow.
Er zijn twee verschillende typen draad verkrijgbaar. Normaal perimeterdraad is 2,7 mm dik is het standaard draad. Extra sterk perimeterdraad is 3,4 mm dik, heeft minder signaalverlies en is steviger. De draad is verkrijgbaar in lengtes van 100 meter, 150 meter, 250 meter en 500 meter.

Minimaliseer knaagschade met onze visolie vrije perimeterdraad en voorkom tevens slijtage dankzij de UV- en vochtwerende coating.

Show Filters

Toont alle 14 resultaten

Perimeterdraad voor Viking imow

Om de grenzen van het maaigebied aan te geven word perimeterdraad voor Viking imow gebruikt. Er wordt vanuit het laadstation van de imow een signaal door de draad gestuurd. Dit signaal geeft aan de robotmaaier aan dat het niet verder mag maaien wanneer deze in de buurt komt. De imow draait dan een andere kant op om daar verder te maaien. Het is dus belangrijk dat het perimeterdraad goed aangelegd wordt.

Visolie vrij perimeterdraad met UV- en vochtbestendige coating

Wanneer kabels visolie bevatten trekken deze ongedierte aan. Daarom raden wij aan om een visolie vrije kabel te gebruiken. Daarnaast is het belangrijk dat het perimeterdraad een UV en vochtwerende coating heeft.  Wanneer een kabel geen UV en vochtwerende coating heeft dan droogt deze na verloop van tijd uit. Waardoor de isolatie uitdroogt en het perimeterdraad uiteindelijk permanent beschadigd raakt. Hierdoor functioneert uw perimeterdraad na verloop van tijd niet meer, met signaalverlies tot gevolg. Onze perimeterdraden zijn daarom visolie vrij en voorzien van een UV- en vochtbestendige coating.

De aanleg van perimeterdraad

Hoe u perimeterdraad het beste aanlegt voor uw imow vindt u terug in de handleiding van uw robotmaaier. De draad wordt aan de randen van het gazon gelegd en loopt in lussen om eventuele bloemperken heen. De uiteindes van de draad worden aangesloten op het basisstation van de robotmaaier. U kunt de draad bovengronds aanleggen en de draad vastzetten met draadpennen. Of u kunt de draad ingraven. Het voordeel van het bovengronds aanleggen is dat u de draad gemakkelijk kunt verwijderen, aanpassen of repareren wanneer nodig.

Het maaigebied vergroten, verkleinen of aanpassen

Gaat u het maaigebied vergroten, verkleinen of aanpassen? Dan moet u het perimeterdraad hiervoor verleggen. U kunt gemakkelijk de oude draad doorknippen en hier nieuwe draad op aansluiten met behulp van draadverbinders.

Draadpennen en draadverbinders

Draadpennen Draadpennen zijn speciale haken waarmee perimeterdraad in de grond vast gezet wordt. Elke vijftig centimeter plaatst u een draadpen, in de bochten heeft u er meer nodig om de bocht strak aan te kunnen leggen. Draadpennen worden ook wel haringen of grondhaken genoemd. Draadverbinders Hiermee sluit u twee losse draden aan elkaar aan. Ze worden ook wel koppelstukken of connectors genoemd.