Perimeterdraad universeel

Universeel perimeterdraad wordt ook wel universeel grensdraad of universeel begrenzingsdraad genoemd. Het wordt gebruikt om de maaigrenzen voor de robotmaaier aan te geven. Door het perimeterdraad vanuit het basisstation van de robotmaaier langs de randen van het gazon te plaatsen. Weet de robotmaaier middels een signaal dat door de draad gestuurd wordt vanuit het basisstation, waar het wel en niet mag maaien.

Er zijn twee verschillende typen draad verkrijgbaar. Normaal perimeterdraad is 2,7 mm dik is het standaard draad. Extra sterk perimeterdraad is 3,4 mm dik, heeft minder signaalverlies en is steviger. Universeel perimeterdraad is verkrijgbaar in lengtes van 100 meter, 150 meter, 200 meter en 500 meter.

Minimaliseer knaagschade met onze visolie vrije perimeterdraad en voorkom tevens slijtage dankzij de UV- en vochtwerende coating.

Show Filters

Toont alle 15 resultaten

Wat is universeel perimeterdraad?

Universeel perimeterdraad word langs de rand van het gazon aangelegd. De draad word in het gazon vastgezet met draadpennen. Dit zijn speciale haringen waarmee de kabel in de grond vast gezet wordt. Het basisstation van de robotmaaier stuurt een signaal door de kabel. Dit signaal word door de robotmaaier gedetecteerd als het dichtbij de draad rijdt. Door dit signaal weet de robotmaaier dat het de maaigrens heeft bereikt en gaat het een andere kant op maaien.

Visolie vrij perimeterdraad met UV- en vochtbestendige coating

Wanneer kabels visolie bevatten trekken deze ongedierte aan. Daarom raden wij aan om een visolie vrije kabel te gebruiken. Daarnaast is het belangrijk dat het perimeterdraad een UV en vochtwerende coating heeft.  Wanneer een kabel geen UV en vochtwerende coating heeft dan droogt deze na verloop van tijd uit. Waardoor de isolatie uitdroogt en het perimeterdraad uiteindelijk permanent beschadigd raakt. Hierdoor functioneert uw perimeterdraad na verloop van tijd niet meer, met signaalverlies tot gevolg. Onze perimeterdraden zijn daarom visolie vrij en voorzien van een UV- en vochtbestendige coating.

Hoe kun je het maaigebied uitbreiden of aanpassen?

U past de tuin aan en nu veranderd het maaigebied, wat nu? Wil je het perimeterdraad verlengen om een groter maaigebied te maken? Of heb je bloemen geplant en mag de maaier hier juist niet maaien? Dan zul je dit moeten aangeven met perimeterdraad. Met behulp van nieuw perimeterdraad, draadverbinders en draadpennen kun je het gebied gemakkelijk vergroten, verkleinen, of delen uit de maaizone verwijderen. Hoe je dit precies het beste aanlegt verschilt per robotmaaier. Raadpleeg daarom de handleiding van uw robotmaaier.