Perimeterdraad voor Garden feelings

Perimeterdraad voor Garden feelings is verkrijgbaar in lengtes van 100 meter, 150 meter, 250 meter en 500 meter. Er zijn twee verschillende typen draad verkrijgbaar. Normaal perimeterdraad is 2,7 mm dik is het standaard draad. Extra sterk perimeterdraad is 3,4 mm dik, heeft minder signaalverlies en is steviger. Ook de draadpennen en draadverbinders om de draad vast te zetten en aan te sluiten kunt u bij ons bestellen.

Minimaliseer knaagschade met onze visolie vrije perimeterdraad en voorkom tevens slijtage dankzij de UV- en vochtwerende coating.

Show Filters

Toont alle 14 resultaten

Bekijk hier alle installatie- en reparatie sets:

Perimeterdraad voor Garden Feelings

Perimeterdraad voor Garden feelings wordt gebruikt voor het aanleggen van het maaigebied voor deze Aldi robotmaaier. Het wordt ook wel grensdraad of begrenzingsdraad genoemd. Gaat u een bestaande zone uitbreiden? Nieuwe eilandjes aanleggen om uit te sluiten van het maaigebied? Dan kunt u dit doen met perimeterdraad voor Garden feelings.

Visolie vrij perimeterdraad met UV- en vochtbestendige coating

Wanneer kabels visolie bevatten trekken deze ongedierte aan. Daarom raden wij aan om een visolie vrije kabel te gebruiken. Daarnaast is het belangrijk dat het perimeterdraad een UV en vochtwerende coating heeft.  Wanneer een kabel geen UV en vochtwerende coating heeft dan droogt deze na verloop van tijd uit. Waardoor de isolatie uitdroogt en het perimeterdraad uiteindelijk permanent beschadigd raakt. Hierdoor functioneert uw perimeterdraad na verloop van tijd niet meer, met signaalverlies tot gevolg. Onze perimeterdraden zijn daarom visolie vrij en voorzien van een UV- en vochtbestendige coating.

Wat is perimeterdraad?

Perimeterdraad is een draad waar een signaal doorheen gestuurd wordt vanuit het laadstation van de robotmaaier. Dit signaal wordt opgevangen door de robotmaaier. Hierdoor weet de robotmaaier dat het de maaigrens bereikt heeft en gaat een andere kant op maaien.

Perimeterdraad aanleggen

Perimeterdraad kan op meerdere manieren aangelegd worden. Raadpleeg voor de zekerheid de handleiding van uw robotmaaier om te zien hoe dit voor uw robotmaaier werkt. Meestal komt het neer op de volgende methodes: De draad kan ingegraven worden, meestal moet de draad ca 5-10 centimeter diep ingegraven worden. Zo voorkomt u dat de draad snel beschadigd raakt. Het maakt het echter wel lastiger wanneer u de draad moet repareren of verleggen. In de meeste gevallen word de draad op het gazon gelegd en vast gezet met grondpennen. Dit zijn speciale haken die hetzelfde werken als tentharingen. Hiermee fixeert u de draad aan de grond. U heeft elke vijftig centimeter één draadpen nodig, het kan zijn dat u er in de bochten meer nodig heeft om de bocht mooi aan te leggen en strak te houden.

Extra benodigdheden

- Kabelverbinders Deze zijn bedoeld om de oude perimeterdraad op de nieuwe draad aan te sluiten. Kabelverbinders worden ook wel koppelstukken, aansluitklemmen, connectors of draadverbinders genoemd. - Draadpennen Draadpennen zijn bedoeld om de perimeterdraad vast te zetten in de grond. Meestal zet u de draad vast met 1 draadpen per meter, afhankelijk van de situatie. Raadpleeg voor de zekerheid de handleiding van uw robotmaaier. Draadpennen worden ook wel haringen, krammen of grondpluggen genoemd.