Perimeterdraad voor McCulloch

Perimeterdraad voor McCulloch is verkrijgbaar in diverse typen en lengtes. Normaal perimeterdraad is 2,7 mm dik is het standaard draad. Extra sterk perimeterdraad is 3,4 mm dik, heeft minder signaalverlies en is steviger. Het perimeterdraad voor McCulloch robotmaaiers is verkrijgbaar in 100 meter, 150 meter, 250 meter en 500 meter.

Minimaliseer knaagschade met onze visolie vrije perimeterdraad en voorkom tevens slijtage dankzij de UV- en vochtwerende coating.

Show Filters

Toont alle 14 resultaten

Bekijk hier alle installatie- en reparatie sets:

Perimeterdraad voor McCulloch

Wanneer u perimeterdraad te kort komt bij het aanleggen van de maaizones voor uw McCulloch robotmaaier, kunt u dit eenvoudig oplossen door extra perimeterdraad te kopen. De extra draad wordt ook gebruikt wanneer u op een later moment de tuin aanpast en daardoor de maaizone moet aanpassen Om uw bestaande maaizone aan te sluiten op de nieuwe draad heeft u ook kabelverbinders nodig om de draad aan elkaar te verbinden en draadpennen om de draad vast te zetten wanneer u de draad niet ingraaft.

Visolie vrij perimeterdraad met UV- en vochtbestendige coating

Wanneer kabels visolie bevatten trekken deze ongedierte aan. Daarom raden wij aan om een visolie vrije kabel te gebruiken. Daarnaast is het belangrijk dat het perimeterdraad een UV en vochtwerende coating heeft.  Wanneer een kabel geen UV en vochtwerende coating heeft dan droogt deze na verloop van tijd uit. Waardoor de isolatie uitdroogt en het perimeterdraad uiteindelijk permanent beschadigd raakt. Hierdoor functioneert uw perimeterdraad na verloop van tijd niet meer, met signaalverlies tot gevolg. Onze perimeterdraden zijn daarom visolie vrij en voorzien van een UV- en vochtbestendige coating.

De perimeterdraad voor McCulloch robotmaaiers

De perimeterdraad zorgt ervoor dat de McCulloch weet waar hij moet rijden. Deze draad zit verbonden met het laadstation van de robotmaaier. Het laadstation zend een signaal door de draad, die vervolgens opgepikt wordt door de robot grasmaaier. Dit signaal geeft aan dat de grens van het maaigebied bereikt is, en dat de maaier hier niet verder kan, Hierdoor gaat de robotmaaier een andere kant op maaien. Het is dus belangrijk om uw bloemen, planten, vijver en andere obstakels af te schermen met perimeterdraad, om te voorkomen dat de McCulloch robotmaaier hier overheen rijdt.

Hoe wordt de perimeterdraad van een robotmaaier gelegd?

De perimeterdraad aanleggen kan op verschillende manieren gedaan worden. Meestal word de draad op het gazon gelegd en om de 50cm vastgezet met behulp van speciale draadpennen. Na enige tijd verdwijnt deze draad in het gazon en zie je deze niet meer liggen. Soms word de draad ook ingegraven in het gazon, dit wordt meestal gedaan als het gazon zo nu en dan geverticuteerd word. Om beschadiging aan de perimeterdraad te voorkomen word deze ingegraven op gemiddeld 5-10 cm diepte.

Perimeterdraad om obstakels heen leggen?

Wanneer u perimeterdraad aan gaat leggen, moet u rekening houden met eventuele obstakels in de tuin, zoals boomwortels, bloemperken, planten etc. U moet deze gebieden dan uitsluiten van het maaigebied, om te voorkomen dat de McCulloch er overheen rijdt. Met de perimeterdraad voor McCulloch robotmaaiers legt u dit eenvoudig aan. Er zijn diverse manieren om obstakels uit te sluiten van het maaigebied. Kijk in de handleiding of op de website om te zien hoe dit voor uw McCulloch werkt.

Een extra zone aanleggen

Naast de maaizone die je al hebt aangelegd met de perimeterdraad, is het ook mogelijk om extra zones aan te leggen. Vaak wordt een tuin in delen verdeeld. Een stuk gras, terras en weer gras bijvoorbeeld. De meeste robotmaaiers kunnen tegenwoordig meerdere zones maaien, wanneer deze door een straatje met elkaar verbonden zijn kan de robotmaaier er meestal zelf heenrijden. Legt u een losse zone aan, bijvoorbeeld in de voortuin, dan zult u de robotmaaier handmatig in de zone moeten plaatsen. Bekijk voor de zekerheid de website of handleiding van uw McCulloch robotmaaier om te zien hoe dit voor uw robotmaaier werkt.

Extra benodigdheden

- Kabelverbinders Deze zijn bedoeld om de oude perimeterdraad op de nieuwe draad aan te sluiten. Kabelverbinders worden ook wel koppelstukken, aansluitklemmen, connectors of draadverbinders genoemd. - Draadpennen Draadpennen zijn bedoeld om de perimeterdraad vast te zetten in de grond. Meestal zet u de draad vast met 1 draadpen per meter, afhankelijk van de situatie. Raadpleeg voor de zekerheid de handleiding van uw robotmaaier. Draadpennen worden ook wel haringen, krammen of grondpluggen genoemd.