Perimeterdraad reparatie sets voor Worx Landroid

Op deze pagina vind u alle perimeterdraad reparatie sets voor Worx Landroid en een perimeterdraad kabel tester voor het snel lokaliseren van kabelbreuken.
De perimeterdraad reparatie sets zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. Zo zijn er kleine, middel en grote reparatie sets. In alle reparatie sets zit een combinatie van draadpennen, draadverbinders en perimeterdraad.

De inhoud van de reparatie sets:

  • Klein: 4 draadverbinders,  5 meter kabel en 10 draadpennen.
  • Middel: 6 draadverbinders, 10 meter kabel en 20 draadpennen.
  • Groot: 8 draadverbinders,  20 meter kabel en 40 draadpennen.
Show Filters

Toont alle 5 resultaten

Het Worx Landroid perimeterdraad repareren

Wanneer perimeterdraad kapot gaat dan kan de Worx Landroid niet meer maaien. Het basisstation van de robotmaaier stuurt een signaal door het draad heen. Wanneer dit signaal verdwijnt door een breuk of beschadiging, weet de robotmaaier niet meer waar het moet maaien. Om dit probleem op te lossen moet de draad gerepareerd worden. U kunt de kabelbreuk handmatig zoeken door de gehele kabel te controleren. Maar de snelste manier is om een kabel tester voor perimeterdraad te gebruiken.

De draad herstellen

Nu achterhaald is waar de kabel kapot gegaan is kunt u de breuk repareren. De oude kabel wordt verwijderd door deze met een tang er tussenuit te knippen. Neem hierbij genoeg draad mee om zeker te weten dat de hele breuk verwijderd word. De nieuwe kabel knipt u af op dezelfde lengte als u zojuist verwijderd heeft. Deze nieuwe kabel komt op de plek van de oude draad te liggen. Maak gebruik van de draadverbinders om de draden aan elkaar te verbinden. Vergeet niet het blauwe gedeelte van de verbinder goed in te drukken om de verbinding vast te zetten en waterdicht te maken. Zet als laatste uw draad vast met de draadpennen zodra blijkt dat de kabel gerepareerd is en het signaal weer helemaal rondstuurt.