Perimeterdraad voor Cub Cadet

Perimeterdraad voor Cub Cadet is verkrijgbaar in verschillende lengtes. Dit zijn lengtes van 100 meter, 150 meter, 250 meter en 500 meter. Er zijn twee verschillende typen draad verkrijgbaar. Normaal perimeterdraad is 2,7 mm dik is het standaard draad. Extra sterk perimeterdraad is 3,4 mm dik, heeft minder signaalverlies en is steviger. Om de draad te verbinden en vast te zetten heeft u ook draadverbinders en draadpennen nodig. Deze kunt u direct mee bestellen.

Minimaliseer knaagschade met onze visolie vrije perimeterdraad en voorkom tevens slijtage dankzij de UV- en vochtwerende coating.

Show Filters

Toont alle 15 resultaten

Bekijk hier alle installatie- en reparatie sets:

Perimeterdraad voor Cub Cadet

Perimeterdraad voor Cub Cadet is de begrenzingsdraad die wordt gebruikt om het maaigebied van de robotmaaier af te bakenen. Is de bijgeleverde perimeterdraad niet lang genoeg? Of wilt u het maaigebied aanpassen of een nieuw maaigebied aanleggen en komt u draad te kort? Dan is het perimeterdraad voor Cub Cadet de oplossing.

Visolie vrij perimeterdraad met UV- en vochtbestendige coating

Wanneer kabels visolie bevatten trekken deze ongedierte aan. Daarom raden wij aan om een visolie vrije kabel te gebruiken. Daarnaast is het belangrijk dat het perimeterdraad een UV en vochtwerende coating heeft.  Wanneer een kabel geen UV en vochtwerende coating heeft dan droogt deze na verloop van tijd uit. Waardoor de isolatie uitdroogt en het perimeterdraad uiteindelijk permanent beschadigd raakt. Hierdoor functioneert uw perimeterdraad na verloop van tijd niet meer, met signaalverlies tot gevolg. Onze perimeterdraden zijn daarom visolie vrij en voorzien van een UV- en vochtbestendige coating.

Hoe werkt perimeterdraad?

Om aan de robotmaaier aan te geven waar deze mag maaien, heeft u een signaal nodig. Dit signaal wordt vanuit het basisstation door het perimeterdraad gestuurd. Dit signaal wordt opgevangen door de robotmaaier zodat deze weet dat de grens van het maaigebied bereikt is en het een andere kant op gaat maaien.

Het aanleggen van het perimeterdraad

Om perimeterdraad goed te installeren raden wij aan om goed de handleiding te lezen die bij uw robotmaaier geleverd wordt. Over het algemeen zijn er twee manieren om perimeterdraad aan te leggen. U kunt de draad ingraven of op het gazon aanleggen. Deze laatste methode wordt het meeste gebruikt, dan is de draad ook het gemakkelijkste te vervangen als deze stuk gaat. Bij deze methode wordt de draad op het gazon gelegd en vast gezet met draadpennen. Vervolgens kunnen de oude en de nieuwe draad met elkaar verbonden worden met behulp van draadverbinders. Deze zijn direct mee te bestellen bij het perimeterdraad.

Installatie en reparatie sets voor perimeterdraad

Er zijn ook complete sets verkrijgbaar voor het vervangen van perimeterdraad. Hier zitten de draadverbinders en draadpennen al bij geleverd