Perimeterdraad voor Gardena

Met extra perimeterdraad voor Gardena legt u gemakkelijk nieuwe maaizones aan in de tuin. De draad is verkrijgbaar in 100 meter, 150 meter, 250 meter en 500 meter lang. Daarnaast zijn er twee verschillende typen draad verkrijgbaar. Normaal perimeterdraad is 2,7 mm dik is het standaard draad. Extra sterk perimeterdraad is 3,4 mm dik, heeft minder signaalverlies en is steviger.

Minimaliseer knaagschade met onze visolie vrije perimeterdraad en voorkom tevens slijtage dankzij de UV- en vochtwerende coating.

Show Filters

Toont alle 15 resultaten

Bekijk hier alle installatie- en reparatie sets:

Perimeterdraad voor Gardena

Heeft u de tuin veranderd? Een vijver aangelegd? Of gaat u wellicht verhuizen? Dan kunt u met een rol perimeterdraad voor Gardena robotmaaiers eenvoudig een nieuwe maaizone aanleggen of uw huidige maaigebied aanpassen. Door middel van kabelverbinders kunt u de oude en de nieuwe Gardena perimeterdraad eenvoudig met elkaar verbinden en met grondpennen zet u de draad vast in de grond.

Visolie vrij perimeterdraad met UV- en vochtbestendige coating

Wanneer kabels visolie bevatten trekken deze ongedierte aan. Daarom raden wij aan om een visolie vrije kabel te gebruiken. Daarnaast is het belangrijk dat het perimeterdraad een UV en vochtwerende coating heeft.  Wanneer een kabel geen UV en vochtwerende coating heeft dan droogt deze na verloop van tijd uit. Waardoor de isolatie uitdroogt en het perimeterdraad uiteindelijk permanent beschadigd raakt. Hierdoor functioneert uw perimeterdraad na verloop van tijd niet meer, met signaalverlies tot gevolg. Onze perimeterdraden zijn daarom visolie vrij en voorzien van een UV- en vochtbestendige coating.

Hoe werkt een perimeterdraad voor de Gardena robot grasmaaier?

De robotmaaier van Gardena vindt zijn weg door het perimeterdraad te volgen. Het laadstation van de robotmaaier stuurt een elektro magnetisch signaal door de draad heen. Wanneer de robotmaaier te dicht op de perimetersdraad komt vangt hij dit signaal op. Zo weet de robot grasmaaier dat de grens van het maaigebied bereikt is.

Het aanleggen van de perimeterdraad voor de Gardena robotmaaier

Er zijn verschillende manieren om perimeterdraad voor Gardena robotmaaiers aan te leggen. Om tijdens het verticuteren te voorkomen dat u de draad beschadigd, raden wij aan om de draad in te graven met een diepte van 5-10 centimeter, raadpleeg voor de zekerheid de handleiding van uw Gardena robotmaaier voordat u deze ingraaft. In de meeste gevallen wordt de draad gewon op het gazon gelegd en bevestigd met speciale draadpennen. Na enige tijd groeit het gazon over de draad heen waardoor deze niet meer zichtbaar is.

Extra perimeterraad aanleggen rond een bloemperk, boomwortel of andere obstakels?

Met perimeterdraad kunt u extra zones aanleggen waar de robotmaaier niet mag komen. Wanneer u bijvoorbeeld uw tuin veranderd en een extra bloemperk maakt, of wanneer de boomwortels boven de grond uitkomen, is het belangrijk deze te beschermen zodat de robotmaaier hier niet overheen rijdt. Dit doet u door een extra lus rondom deze obstakels aan te leggen met perimeterdraad voor de Gardena robotmaaier. Op de website of in de handleiding van uw Gardena robotmaaier staat aangegeven hoe u de Gardena perimeterdraad aanlegt en waar u rekening mee moet houden voor uw robotmaaier.

Een andere maaizone maken

Het is ook mogelijk om een tweede maaizone te maken, die bijvoorbeeld aan de andere kant van uw terras ligt. Met perimeterdraad maakt u gemakkelijk een tweede zone aan. Bij de meeste robotmaaiers kunt u de zones tegenwoordig verbinden door een smal straatje aan te leggen waar de maaier doorheen rijdt. Wanneer u de zone compleet ergens anders neerlegt, zoals bijvoorbeeld de voortuin en de achtertuin, dan zult u handmatig de robotmaaier moeten verplaatsen en weer terug naar het oplaadstation moeten brengen. Raadpleeg de handleiding van de Gardena robotmaaier om te zien hoe het aansluiten van meerdere zones werkt voor uw maaier.

Extra benodigdheden

- Kabelverbinders Deze zijn bedoeld om de oude perimeterdraad op de nieuwe draad aan te sluiten. Kabelverbinders worden ook wel koppelstukken, aansluitklemmen, connectors of draadverbinders genoemd. - Draadpennen Draadpennen zijn bedoeld om de perimeterdraad vast te zetten in de grond. Meestal zet u de draad vast met 1 draadpen per meter, afhankelijk van de situatie. Raadpleeg voor de zekerheid de handleiding van uw robotmaaier. Draadpennen worden ook wel haringen, krammen of grondpluggen genoemd.