Perimeterdraad voor Honda Miimo

Perimeterdraad voor Honda Miimo wordt gebruikt voor het aanleggen van de maaizones voor uw Honda Miimo robotmaaier.

Perimeterdraad is verkrijgbaar in verschillende lengtes van 100 meter, 150 meter, 250 meter of 500 meter. Er zijn twee verschillende typen draad verkrijgbaar. Normaal perimeterdraad is 2,7 mm dik is het standaard draad. Extra sterk perimeterdraad is 3,4 mm dik, heeft minder signaalverlies en is steviger.

Minimaliseer knaagschade met onze visolie vrije perimeterdraad en voorkom tevens slijtage dankzij de UV- en vochtwerende coating.

Show Filters

Toont alle 14 resultaten

Bekijk hier alle installatie- en reparatie sets:

Perimeterdraad voor Honda Miimo

Wanneer u besluit uw tuin aan te passen, draad te kort komt voor het aanleggen of wanneer u gaat verhuizen, dan kan het zijn dat u nieuw perimeterdraad nodig heeft. In combinatie met kabelverbinders om de oude draad met de nieuwe te verbinden, en met draadpennen om de draad vast te zetten in het gazon. Legt u gemakkelijk deze maaizones aan.

Visolie vrij perimeterdraad met UV- en vochtbestendige coating

Wanneer kabels visolie bevatten trekken deze ongedierte aan. Daarom raden wij aan om een visolie vrije kabel te gebruiken. Daarnaast is het belangrijk dat het perimeterdraad een UV en vochtwerende coating heeft.  Wanneer een kabel geen UV en vochtwerende coating heeft dan droogt deze na verloop van tijd uit. Waardoor de isolatie uitdroogt en het perimeterdraad uiteindelijk permanent beschadigd raakt. Hierdoor functioneert uw perimeterdraad na verloop van tijd niet meer, met signaalverlies tot gevolg. Onze perimeterdraden zijn daarom visolie vrij en voorzien van een UV- en vochtbestendige coating.

Hoe werkt de Honda Miimo met perimeterdraad?

De Honda Miimo navigeert door de tuin met behulp van perimeterdraad. Dit perimeterdraad zend een elektronisch signaal uit met behulp van het laadstation. Dit signaal wordt door de robotmaaier gedetecteerd. Zo weet de Honda Miimo dat de grens van het maaigebied bereikt is. Het goed aanleggen van perimeterdraad is daarom ook erg belangrijk voor een goed maairesultaat.

Hoe wordt perimeterdraad aan gelegd?

Perimeterdraad leg je aan door de draad rondom het maaigebied te leggen. Je kunt de draad ingraven of boven de grond aanleggen. Boven de grond word de draad op het gazon gelegd en vastgezet met speciale draadpennen. Dit om te voorkomen dat de draad verschuift. Na enige tijd verdwijnt de draad in het gazon en zie je deze niet meer liggen. Wanneer u het gras zo nu en dan wilt verticuteren dan is het verstandiger om de draad in te graven. Zo kunt u tijdens het verticuteren de draad niet beschadigen. Meestal gebeurd dit op een diepte van 5 tot 10 centimeter.

Perimeterdraad om obstakels heen leggen?

Heeft bloemen, planten, uitstekende boomwortels of andere objecten waar de robotmaaier niet overheen mag maaien? Dan moet u deze gebieden met perimeterdraad afbakenen vanaf de rand van de maaizone. Omdat er verschillende manieren zijn om obstakels buiten het maaiveld te houden, adviseren wij om de handleiding van uw Honda Miimo te raadplegen. Hier staat in uitgelegd hoe u dit het beste kunt aanleggen voor uw robotmaaier.

Een extra zone aanleggen of bestaande zones uitbreiden

Het is mogelijk om meerdere zones aan te leggen waar de Honda Miimo kan maaien. Deze zones kun je met elkaar verbinden door middel van een smal straatje, of je kunt een compleet nieuwe zone aanleggen. Als je meerdere stukken tuin hebt waar gazon ligt, of als je bijvoorbeeld ook de voortuin wilt maaien dan kun je met perimeterdraad een extra zone aanleggen. Raadpleeg de handleiding of website van uw robotmaaier om te zien hoe dit voor de Honda Miimo werkt.

Extra benodigdheden

- Kabelverbinders Deze zijn bedoeld om de oude perimeterdraad op de nieuwe draad aan te sluiten. Kabelverbinders worden ook wel koppelstukken, aansluitklemmen, connectors of draadverbinders genoemd. - Draadpennen Draadpennen zijn bedoeld om de perimeterdraad vast te zetten in de grond. Meestal zet u de draad vast met 1 draadpen per meter, afhankelijk van de situatie. Raadpleeg voor de zekerheid de handleiding van uw robotmaaier. Draadpennen worden ook wel haringen, krammen of grondpluggen genoemd. Deze extra benodigdheden kunt u op de productpagina van het perimeterdraad gemakkelijk mee bestellen.