Perimeterdraad reparatie sets voor Robomow

Op deze pagina vind u alle perimeterdraad reparatie sets voor Robomow en een perimeterdraad kabel tester voor het snel lokaliseren van kabelbreuken.
De perimeterdraad reparatie sets zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. Zo zijn er kleine, middel en grote reparatie sets. In alle reparatie sets zit een combinatie van draadpennen, draadverbinders en perimeterdraad.

De inhoud van de reparatie sets:

  • Klein: 4 draadverbinders,  5 meter kabel en 10 draadpennen.
  • Middel: 6 draadverbinders, 10 meter kabel en 20 draadpennen.
  • Groot: 8 draadverbinders,  20 meter kabel en 40 draadpennen.
Show Filters

Toont alle 5 resultaten

Het perimeterdraad is beschadigd

Is uw Robomow gestopt met maaien door een beschadigd perimeterdraad? Dan moet dit eerst gerepareerd worden voordat de robotmaaier weer verder kan maaien. U begint de reparatie met het opsporen van de kabelbreuk of beschadiging. Dit kunt u handmatig doen of met een kabel tester. Zodra de breuk gevonden is kunt u de reparatie voortzetten.

De reparatie aan het perimeterdraad uitvoeren

Nu bekend is waar de oorzaak van het probleem ligt, kunt u beginnen met het uitvoeren van de reparatie. Verwijder allereerst het gebroken stuk kabel door dit weg te knippen. Zorg dat u een ruime marge neemt zodat u zeker de hele breuk weghaalt. Nu het oude stuk er tussenuit geknipt is kunt u hier een nieuw stuk draad plaatsen. Dit nieuw stuk draad kan met de oude draad verbonden worden door gebruik te maken van de bijgeleverde draadverbinders. Het blauwe gedeelte van de verbinders kunt u indrukken waardoor de connectie tussen de twee draden gemaakt wordt. Als de gehele draad gerepareerd is en weer functioneert dan zet u de draad vast met draadpennen en is de reparatie klaar.