Perimeterdraad voor Ferrex

Perimeterdraad voor Ferrex is verkrijgbaar in verschillende diktes en lengtes. Het normale perimeterdraad is 2.7 mm dik en is het standaard draad. Deze draad is verkrijgbaar in 100 meter, 150 meter, 250 meter, 500 meter.

Het extra dikke perimeterdraad is 3.4 mm dik en daardoor steviger. Het breekt minder snel en heeft minder last van signaal verlies. Het is in dezelfde lengtes verkrijgbaar als het standaard perimeterdraad.

Show Filters

Toont alle 16 resultaten

Show Filters

Toont alle 16 resultaten

Bekijk hier alle installatie- en reparatie sets:

Perimeterdraad voor Ferrex

Met het perimeterdraad voor Ferrex legt u gemakkelijk een nieuw maaigebied aan of breidt u het bestaande maai gebied uit. Bestaande zones zijn gemakkelijk uit te breiden door draadverbinders te gebruiken. Zo kunt u met extra perimeterdraad nieuwe lussen aanleggen in uw maaigebied. Met de draadverbinders kunt u de oude en de nieuwe draad met elkaar verbinden.

Hoe werkt perimeterdraad?

Perimeterdraad is de draad waarmee het maaigebied voor de robotmaaier wordt afgebakend. De robotmaaier rijdt namelijk op de signalen die het krijgt van het perimeterdraad. Dit perimeterdraad krijgt een signaal doorgestuurd vanuit het basisstation van de Ferrex. Zodra dit signaal wegvalt stopt de robotmaaier met rijden. Het is daarom ook belangrijk om de maaizone goed aan te leggen en niet te strak. De draad groeit vast in de grond en kan daardoor breken wanneer deze te strak ligt.

Extra benodigdheden

Draadpennen Het perimeterdraad wordt daarom om de 50 centimeter vast gezet met draadpennen. Dit zijn speciale haringen waarmee u de draad fixeert aan de grond. In bochten heeft u meerdere pennen nodig om de bocht netjes en vloeiend aan te leggen. Draadverbinders Draadverbinders zijn blokjes waarmee u oude en nieuwe draden met elkaar kunt verbinden. U steekt elk uiteinde van de draden in het blokje en drukt het blauw deel van het blokje vervolgens dicht. Nu wordt de verbinding tussen de twee draden gemaakt en is de verbinding tevens waterdicht.