Perimeterdraad voor LandXcape

Het perimeterdraad voor LandXcape gebruikt u om maaizones aan te leggen in uw tuin. Een maaizone is het gebied waar de robotmaaier mag maaien. We hebben 2 verschillende soorten perimeterdraad verkrijgbaar. Zo hebben we het perimeterdraad van 2.7 mm dik en van 3.4 mm dik. De perimeterdraad van 3.4 mm dik is een stuk sterker en heeft minder signaalverlies. Het perimeterdraad is ook in verschillende lengtes verkrijgbaar. Namelijk in 100 meter, 150 meter, 250 meter of 500 meter lang. Kijk op deze pagina voor alle soorten perimeterdraad voor dit merk.

Show Filters

Toont alle 16 resultaten

Show Filters

Toont alle 16 resultaten

Bekijk hier alle installatie- en reparatie sets:

Functie van de perimeterdraad

Het perimeterdraad wordt aangesloten op het basisstation, waardoor het onder een lichte spanning komt te staan. Hierdoor gaat er een elektrisch signaal door het perimeterdraad heen. Dit signaal pikt de robotmaaier op wanneer het te dicht bij het perimeterdraad komt. Zo weet de robotmaaier altijd zijn weg te vinden.

Maaizone aanleggen

Het aanleggen van een maaizone is gemakkelijk zelf te doen. U pakt het perimeterdraad en u legt een zone aan in uw tuin. Het perimeterdraad moet u om de 50 cm vast maken met een draadpen. Dit zorgt er voor dat de perimeterdraad nauwelijks zichtbaar is en ook niet kan bewegen. De perimeterdraad vergroeit na enige tijd met het gazon waardoor u deze niet meer ziet liggen. Een andere manier is om de perimeterdraad in te graven. Dit is vooral goed als uw tuin geverticuteerd moet worden. Wij raden aan om het perimeterdraad 5-10 cm in te graven zodat het verticuteren de perimeterdraad niet kan beschadigen. Als u de perimeterdraad gaat ingraven raden wij u aan om de perimeterdraad van 3.4 mm dik te bestellen. Dit perimeterdraad heeft minder signaalverlies waardoor de robotmaaier beter het signaal kan oppakken.

Een andere maaizone

Sommige tuinen zijn in delen opgesplitst. De robotmaaier kan gemakkelijk zelf naar een andere maaizone rijden, maar alleen wanneer de verschillende maaizones met een klein straatje verbonden zijn. De robotmaaier kan niet zelf naar de voor-en achter tuin rijden. Daarvoor moet u de robotmaaier eigenhandig verplaatsen. Raadpleeg uw handleiding voor meer informatie.