Perimeterdraad voor Worx Landroid

Perimeterdraad voor Worx Landroid wordt ook wel grensdraad of begrenzingsdraad genoemd en is verkrijgbaar in rollen van 100 meter, 150 meter, 250 meter en 500 meter. Daarnaast zijn er twee verschillende typen draad verkrijgbaar. Normaal perimeterdraad is 2,7 mm dik is het standaard draad. Extra sterk perimeterdraad is 3,4 mm dik, heeft minder signaalverlies en is steviger.

Minimaliseer knaagschade met onze visolie vrije perimeterdraad en voorkom tevens slijtage dankzij de UV- en vochtwerende coating.

Show Filters

Toont alle 14 resultaten

Bekijk hier alle installatie- en reparatie sets:
Met extra perimeterdraad voor Worx Landroid legt u eenvoudig nieuwe maaizones aan, of breidt u bestaande zones uit. Heeft u bijvoorbeeld uw tuin aangepast en extra planten geplant, of bloemen gezaaid? Dan wilt u niet dat de robotmaaier hier overheen maait. Het is daarom belangrijk om deze gebieden uit te sluiten van het maaigebied, en dat doet u door middel van perimeterdraad.  Wanneer u de oude draad op de nieuwe draad aan wilt sluiten heeft u ook kabelverbinders nodig. Draadpennen heeft u alleen nodig wanneer u de draad boven de grond aanlegt, en dus niet ingraaft. Met deze draadpennen bevestig je de draad in het gazon. Dit doe je om de 50 cm.

Visolie vrij perimeterdraad met UV- en vochtbestendige coating

Wanneer kabels visolie bevatten trekken deze ongedierte aan. Daarom raden wij aan om een visolie vrije kabel te gebruiken. Daarnaast is het belangrijk dat het perimeterdraad een UV en vochtwerende coating heeft.  Wanneer een kabel geen UV en vochtwerende coating heeft dan droogt deze na verloop van tijd uit. Waardoor de isolatie uitdroogt en het perimeterdraad uiteindelijk permanent beschadigd raakt. Hierdoor functioneert uw perimeterdraad na verloop van tijd niet meer, met signaalverlies tot gevolg. Onze perimeterdraden zijn daarom visolie vrij en voorzien van een UV- en vochtbestendige coating.

Hoe werkt een robotmaaier met perimeterdraad en hoe leg je deze aan?

De perimeterdraad voor Worx Landroid die je aanlegt bepaalt het maaigebied van de robotmaaier. Vanuit het laadstation van de robotmaaier wordt een signaal verstuurd wat opgevangen wordt door de Worx Landroid. Dit signaal geeft aan de robotmaaier aan dat hij hier niet verder mag maaien. Het aanleggen van de perimeterdraad staat uitgelegd in de handleiding van de robotmaaier of op de website van de fabrikant. Meestal wordt de draad bovengronds gelegd en om de 50 cm vastgezet met draadpennen. Na verloop van tijd groeit het gazon over de draad heen en is deze niet meer zichtbaar. Het is ook mogelijk om de draad in te graven. Wanneer u het gras wilt verticuteren is dit een betere optie. Dit om te voorkomen dat u de draad niet beschadigd. Meestal wordt de draad ingegraven op een diepte van 5 tot 10 centimeter, afhankelijk van de diepte van het verticuteren. Raadpleeg voor de zekerheid de handleiding van uw robotmaaier.

Perimeterdraad rond een bloemperk of ander obstakel aanleggen

Heeft u delen in uw tuin waar de Worx Landroid niet mag komen? Zoals bijvoorbeeld planten, bloemperken, een vijver of andere obstakels? Dan kun je deze gebieden eenvoudig uitsluiten van het maaigebied door er een lus omheen te leggen met perimeterdraad. Er zijn verschillende manieren waarop u dit aan kunt leggen. Hoe dit werkt voor uw Worx Landroid kunt u terug vinden in de handleiding van uw robotmaaier.

Het maaigebied uitbreiden met een nieuwe zone of een ander gedeelte van de tuin

Het is mogelijk om andere delen tuin ook te laten maaien door uw Worx Landroid. Zo kunt u verschillende zones gras bijvoorbeeld verbinden door een smal straatje aan te leggen waar de robotmaaier doorheen kan rijden, of door een compleet nieuwe zone aan te leggen en de robotmaaier handmatig over te tillen. Hoe u een extra zone moet aanleggen of zones aan elkaar moet verbinden staat uitgelegd in de handleiding van uw Worx Landroid.

Extra benodigdheden

- Kabelverbinders Deze zijn bedoeld om de oude perimeterdraad op de nieuwe draad aan te sluiten. Kabelverbinders worden ook wel koppelstukken, aansluitklemmen, connectors of draadverbinders genoemd. - Draadpennen Draadpennen zijn bedoeld om de perimeterdraad vast te zetten in de grond. Meestal zet u de draad vast met 1 draadpen per 50 cm, afhankelijk van de situatie. Raadpleeg voor de zekerheid de handleiding van uw robotmaaier. Draadpennen worden ook wel haringen, krammen of grondpluggen genoemd. Deze kabelverbinders en draadpennen zijn eenvoudig mee te bestellen op de pagina van de perimeterdraad die u wilt bestellen.