Perimeterdraad voor Husqvarna Automower

Er zijn twee verschillende typen perimeterdraad voor Husqvarna Automower verkrijgbaar. Normaal perimeterdraad is 2,7 mm dik is het standaard draad. Extra sterk perimeterdraad is 3,4 mm dik, heeft minder signaalverlies en is steviger. Het perimeterdraad voor Husqvarna is verkrijgbaar in 3 verschillende lengtes. Zo kunt u zowel grote als kleine maaigebieden uitbreiden of aanleggen. Dit zijn rollen van 100 meter, 150 meter, 250 meter en 500 meter.

Minimaliseer knaagschade met onze visolie vrije perimeterdraad en voorkom tevens slijtage dankzij de UV- en vochtwerende coating.

Show Filters

Toont alle 15 resultaten

Bekijk hier alle installatie- en reparatie sets:

Perimeterdraad voor Husqvarna

Met de perimeterdraad voor Husqvarna Automower kunt u eenvoudig uw maaigebied vergroten of een nieuwe maaizone aanleggen. Heeft u de tuin aangepast? Of bent u verhuisd en komt u perimeterdraad te kort? Wilt u een bestaande zone uitbreiden? Dat kan, hier zijn koppelstukjes voor verkrijgbaar om de nieuwe perimeterdraad aan te sluiten op de oude. En draadpennen om de draad in de grond te bevestigen.

Visolie vrij perimeterdraad met UV- en vochtbestendige coating

Wanneer kabels visolie bevatten trekken deze ongedierte aan. Daarom raden wij aan om een visolie vrije kabel te gebruiken. Daarnaast is het belangrijk dat het perimeterdraad een UV en vochtwerende coating heeft.  Wanneer een kabel geen UV en vochtwerende coating heeft dan droogt deze na verloop van tijd uit. Waardoor de isolatie uitdroogt en het perimeterdraad uiteindelijk permanent beschadigd raakt. Hierdoor functioneert uw perimeterdraad na verloop van tijd niet meer, met signaalverlies tot gevolg. Onze perimeterdraden zijn daarom visolie vrij en voorzien van een UV- en vochtbestendige coating.

Hoe werkt de Husqvarna Automower met perimeterdraad?

De robotmaaier rijdt op de signalen van de perimeterdraad. De draad wordt aangelegd om de grenzen van het maaigebied aan te geven. Vervolgens stuurt het laadstation van de Husqvarna Automower een signaal door de draad. Dit signaal wordt opgevangen door de Automower. Dit signaal geeft voor de robotmaaier aan dat de grens van het maaigebied bereikt is, waardoor deze een andere kant op gaat maaien.

De perimeterdraad voor de Automower aanleggen?

Meestal wordt de draad op het gras gelegd en bevestigd met draadpennen. Na enige tijd verdwijnt de perimeterdraad in het gazon en is deze niet meer zichtbaar. Verticuteerd u uw gazon wel eens? Dan is het verstandiger om de perimeterdraad in te graven, zodat het verticuteren de draad niet kan beschadigen. Vaak gebeurd dit op een diepte van 5-10 cm. De diepte is afhankelijk van de diepte van het verticuteren.

Zones uitsluiten van het maaigebied?

Heeft u stukken waar niet gemaaid mag worden? Bijvoorbeeld een bloemperk of een vijver? Dan moet je dit moeten afbakenen met perimeterdraad. Dit doe je vanaf de rand van het maaigebied. Er zijn verschillende manieren om delen uit te sluiten van een maaigebied. Raadpleeg hiervoor de handleiding of website van Husqvarna om te zien hoe dit voor uw Automower werkt.

Meerdere zones maken

Uw Automower kan meerdere zones maaien. Wilt u bijvoorbeeld ook de voortuin maaien? Of heeft u een nieuw stuk gazon aangelegd wat gemaaid moet worden? Dan legt u eenvoudig een nieuwe zone aan. Het uitbreiden van deze zones doet u middels extra perimeterdraad voor Husqvarna Automower. Hoe deze zones aangelegd moeten worden kunt u terugvinden in de handleiding of op de website van Husqvarna.

Extra benodigdheden

- Kabelverbinders Deze zijn bedoeld om de oude perimeterdraad op de nieuwe draad aan te sluiten. Kabelverbinders worden ook wel koppelstukken, aansluitklemmen, connectors of draadverbinders genoemd. - Draadpennen Draadpennen zijn bedoeld om de perimeterdraad vast te zetten in de grond. Meestal zet u de draad vast met 1 draadpen per meter, afhankelijk van de situatie. Raadpleeg voor de zekerheid de handleiding van uw robotmaaier. Draadpennen worden ook wel haringen, krammen of grondpluggen genoemd.