Worx Landroid M500 WR900E robotmaaier mesjes

De Landroid robotmaaier maakt gebruik van 3 ronddraaiende mesjes met snijvlakken aan beide kanten van de mesjes. Deze mesjes zijn van 0,6 mm massief staal en zijn dus erg sterk. Er zijn ook titanium mesjes van 0,6 mm die robuuster zijn en dus ook langer mee gaan. Deze mesjes zijn bevestigd aan één maaiblok en maaien gezamenlijk uw gazon. Evenredig maaien kan alleen maar wanneer de Worx Landroid M500 WR900E robotmaaier mesjes scherp zijn. Zorg er dus voor dat uw gazon vrij is van kleine obstakels en vervang de mesjes wanneer ze oud en versleten zijn.

Show Filters

Toont alle 15 resultaten

Show Filters

Toont alle 15 resultaten

Worx maaimessen vervangen

De stalen mesjes zijn gemiddeld na 2 maanden aan vervanging toe terwijl de titanium mesjes tot wel 3 maanden mee gaan. Controleer maandelijks de staat van het mes om te kijken of deze bot en versleten zijn. Wanneer dit het geval is kunt u ze zelf vervangen. De robotmaaier mesjes zijn bevestigd aan het maaiblok met schroefjes die u moet losdraaien met een schroevendraaier. Bij aankoop van nieuwe Worx Landroid M500 WR900E robotmaaier mesjes zijn ook nieuwe schroefjes inbegrepen die u tegelijk met de mesjes moet vervangen. In de handleiding van de robotmaaier vindt u terug hoe u de mesjes precies vervangt.

Optimaal maairesultaat

Hoe vaak u de mesjes moet vervangen ligt natuurlijk aan de staat van het gazon, maar ook aan de staat van de robotmaaier zelf. Door regelmatig maaien hopen zich vuil en modder op onder de grasmaaier. Wij raden u aan om dit schoon te maken zodat uw gazon evenredig gemaaid wordt. Houd ook het basisstation vrij van vuiligheid. Wanneer deze vies is kan de robotmaaier er niet goed in rijden. Wat het werk van de robotmaaier makkelijker maakt is het verwijderen van kleine obstakels in uw gazon. Denk hierbij aan steentjes of takjes. Dit alles zorgt voor een optimaal maairesultaat van de Worx Landroid M500 WR900E