Worx Landroid M WR141E robotmaaier mesjes

Alle modellen van Worx Landroid gebruiken dezelfde 3 robotmaaier mesjes die gemonteerd zijn aan één draaiblok. Deze mesjes zijn van 0,6 mm massief staal of hebben een titanium coating die langer meegaan. Hoe lang ze meegaan ligt aan de maaiuren en het gazon. Daarom is het slim om de mesjes in grotere aantallen te bestellen. Zo heeft u altijd mesjes op voorraad liggen wanneer deze vervangen moeten worden. De Worx Landroid M WR141E robotmaaier mesjes die voor dit model geschikt zijn staan in onderstaand overzicht.

Show Filters

Toont alle 15 resultaten

Show Filters

Toont alle 15 resultaten

De functies van de Worx Landroid op uw gazon

De 3 ronddraaiende mesjes zorgen voor een randmaaimodus. Dat wil zeggen dat de mesjes net buiten de robotmaaier uitsteken en zo veel mogelijk de randen meepakken van het gazon. De scherpe mesjes zorgen er voor dat het gras versnippert wordt en dat er een gezonde bodem ontstaat die u niet hoeft te harken. De mesjes moeten wel scherp blijven. Wanneer de mesjes bot of versleten zijn maaien ze het gazon niet goed en beschadigen ze het gras. Hierdoor ziet u lelijke plekken in uw gazon ontstaan. Bij een maandelijkse controle ziet u al vlug of de mesjes versleten zijn en aan vervanging toe zijn.

De 3 robotmaaier mesjes vervangen

Wanneer de mesjes vervangen moeten worden hangt natuurlijk af aan de staat van uw gazon. Stalen mesjes gaan gemiddeld twee maanden mee totdat ze vervangen moeten worden. Titanium mesjes zijn sterker en worden gemiddeld om de 3 maanden vervangen. Wij raden u aan om het apparaat uit te schakelen voordat u de mesjes gaat vervangen. De mesjes zijn scherp dus wij raden aan om handschoenen te dragen. De Worx Landroid M WR141E robotmaaier mesjes zitten vast met schroeven en worden dus met een schroevendraaier los gemaakt. Vervang deze oude mesjes voor nieuwe mesjes en schroefjes. De schroefjes zijn inbegrepen bij uw bestelling van de nieuwe robotmaaier mesjes. In de handleiding van uw Worx Landroid staat uitgelegd hoe dit precies werkt