Robotmaaier installatie sets

Installatie sets bevatten alle onderdelen die nodig zijn om een maaigebied opnieuw aan te leggen of uit te breiden. Namelijk het perimeterdraad, draadpennen en draadverbinders.

Inhoud robotmaaier installatie sets:

Klein: 2 draadverbinders, 100 meter perimeterdraad en 200 draadpennen
Middel: 4 draadverbinders, 150 meter perimeterdraad en 300 draadpennen
Groot: 6 draadverbinders, 250 meter perimeterdraad en 500 draadpennen
Extra groot: 8 draadverbinders, 500 meter perimeterdraad en 1000 draadpennen

Minimaliseer knaagschade met onze visolie vrije perimeterdraad en voorkom tevens slijtage dankzij de UV- en vochtwerende coating.

Show Filters

Resultaat 1–24 van de 132 resultaten wordt getoond

Show Filters

Resultaat 1–24 van de 132 resultaten wordt getoond

Perimeterdraad

Perimeterdraad is de draad die nodig is om aan de robotmaaier aan te geven waar de maaigrens ligt. Het basisstation van de robotmaaier stuurt een signaal door de draad heen. Dit signaal wordt door de robotmaaier opgepakt. Hierdoor weet de maaier waar het wel en niet mag maaien. U legt het perimeterdraad langs de grenzen van het maaigebied aan. Bijvoorbeeld aan de randen van uw gazon en om eventuele obstakels als vijvers, bloembedden of planten heen. De draad wordt aan het begin en einde aangesloten aan het basisstation van de robotmaaier. In de handleiding van uw robotmaaier staat uitgelegd hoe u dit het beste kunt doen voor uw robotmaaier.

Visolie vrij perimeterdraad met UV- en vochtbestendige coating

Wanneer kabels visolie bevatten trekken deze ongedierte aan. Daarom raden wij aan om een visolie vrije kabel te gebruiken. Daarnaast is het belangrijk dat het perimeterdraad een UV en vochtwerende coating heeft.  Wanneer een kabel geen UV en vochtwerende coating heeft dan droogt deze na verloop van tijd uit. Waardoor de isolatie uitdroogt en het perimeterdraad uiteindelijk permanent beschadigd raakt. Hierdoor functioneert uw perimeterdraad na verloop van tijd niet meer, met signaalverlies tot gevolg. Onze perimeterdraden zijn daarom visolie vrij en voorzien van een UV- en vochtbestendige coating.

Draadpennen

Draadpennen zijn een soort haringen. Met deze draadpennen zet u perimeterdraad vast in de grond. Zo voorkomt u dat de draad gaat schuiven en blijft deze netjes en strak op het gazon liggen. Zo blijft de maaizone goed afgebakend.

Draadverbinders

Draadverbinders zijn blokjes die twee losse uiteindes van het perimeterdraad met elkaar kunnen verbinden. U steekt twee losse uiteindes van draden in een draadverbinder. Vervolgens klikt u het blokje dicht door het blauwe gedeelte goed in te drukken. Hiermee wordt het blokje waterdicht verzegeld en wordt er een verbinding tussen de twee losse draden gecreëerd. Deze draadverbinders worden vooral gebruikt bij het uitvoeren van reparaties of als u later het maaigebied wilt aanpassen en de oude en nieuwe draad met elkaar verbonden moeten worden