Perimeterdraad voor Stihl imow

Er zijn twee verschillende typen perimeterdraad voor Stihl Imow verkrijgbaar. Normaal perimeterdraad is 2,7 mm dik is het standaard draad. Extra sterk perimeterdraad is 3,4 mm dik, heeft minder signaalverlies en is steviger. Perimeterdraad voor Stihl imow is verkrijgbaar in verschillende lengtes. Zo hebben wij rollen van 100 meter, 150 meter, 250 meter en 500 meter.

Minimaliseer knaagschade met onze visolie vrije perimeterdraad en voorkom tevens slijtage dankzij de UV- en vochtwerende coating.

Show Filters

Toont alle 13 resultaten

Perimeterdraad voor Stihl imow

Perimeterdraad voor Stihl imow geeft de grens van het maaigebied aan. Het basisstation van de imow stuurt een signaal door de draad. Dit signaal wordt doorgegeven aan de Stihl imow wanneer deze in de buurt komt. Zo weet de robotmaaier dat de maaigrens bereikt is en gaat het een andere kant op maaien. Daarom is het ook erg belangrijk dat perimeterdraad goed aangelegd wordt.

Visolie vrij perimeterdraad met UV- en vochtbestendige coating

Wanneer kabels visolie bevatten trekken deze ongedierte aan. Daarom raden wij aan om een visolie vrije kabel te gebruiken. Daarnaast is het belangrijk dat het perimeterdraad een UV en vochtwerende coating heeft.  Wanneer een kabel geen UV en vochtwerende coating heeft dan droogt deze na verloop van tijd uit. Waardoor de isolatie uitdroogt en het perimeterdraad uiteindelijk permanent beschadigd raakt. Hierdoor functioneert uw perimeterdraad na verloop van tijd niet meer, met signaalverlies tot gevolg. Onze perimeterdraden zijn daarom visolie vrij en voorzien van een UV- en vochtbestendige coating.

Perimeterdraad aanleggen

Dankzij het perimeterdraad weet de Stihl imow waar het mag maaien. Het is dan ook belangrijk om het draad goed aan te leggen. Perimeterdraad wordt aan de rand van het gazon aangelegd. De uiteindes van de draad komen in het laadstation van de robotmaaier. De draad wordt elke vijftig centimeter vastgezet met een draadpen. U kunt de draad ook ingraven, dit is verstandig wanneer u het gazon verticuteerd, zo voorkomt u dat de draad beschadigd raakt. Voor verdere instructies raadpleeg dan de handleiding van uw robotmaaier.

Extra zones aanleggen of maaizones aanpassen

Heeft u gedeeltes in het gazon waar niet gemaaid mag worden? Dan moet u dit aangeven aan de robotmaaier, zodat deze weet dat het daar niet mag komen. Dit doet u door er een lus van perimeterdraad omheen te leggen. Vanuit de rand van het gazon legt u perimeterdraad naar het obstakel toe, legt het om het obstakel heen en legt de draad vervolgens weer dezelfde weg terug naar de rand van het gazon. U kunt zones ook uitbreiden, breidt u het gazon bijvoorbeeld uit? Dan moet het maaigebied ook vergroot worden. U kunt een nieuw stuk perimeterdraad rond het nieuwe stuk gazon leggen. U knipt vervolgens de oude draad door en verbind de oude en de nieuwe draad met elkaar met draadverbinders.

Draadpennen en draadverbinders

Draadpennen Draadpennen zijn speciale haringen waarmee perimeterdraad in de grond vast gezet kan worden. Elke vijftig centimeter plaatst u een draadpen, in de bochten heeft u er meer nodig. Draadpennen worden ook wel haringen, krammen of grondhaken genoemd. Draadverbinders Hiermee sluit u twee losse draden aan elkaar aan. Ze worden ook wel koppelstukken, aansluitklemmen of connectors genoemd.